port douglas part 2

Me derde verslag al in 7 maanden, dat is niet niks! Dit keer heb ik alleen niet heel erg veel te vertellen en zullen het geen drie A4jes worden. Momenteel zit ik nog steeds in Port douglas, waar ik de afgelopen drie maanden heb gespendeerd. Tis hier helemaal super, nog steeds. Geniet van de prachtige winter hier, elke dag rond de 30 graden, mooi weer en super omgeving. Paar weken terug was Port douglas op RTL travel, misschien dat sommige dit gezien hebben.  Meeste mensen hebben waarschijnlijk geen flauw idee waar ik uithang en waarom ik hier 5 maanden verblijf. Vandaar een kort filmpje over het paradijs: port douglas.

Afgelopen 2,5 maanden is er niet onwijs veel gebeurd. Ik ben hard aan het werk, heb veel gevist, gefeest en geniet elke dag. Hoogte punten van afgelopen maanden was dat Rene Kester, Sanne vrijland en Kinne op bezoek kwamen en een rodeo festival in Maareba.

Op 16 juli ben ik met Boris, Alex en Janine naar een rodeo festival geweest in Maareba. Dit was een groot festijn wat 2 dagen duurde. Het was super, heel veel dingen te zien waaronder bullrides (offcourse!), bareback horse riding, laso werpen, barrelraces, woodchop games en nog veel meer. Camperen tussen de cowgirls en cowboys, kampvuren overal en natuurlijk veel bier. Was een super weekend.

De week erna kwam rene kester, sanne vrijland en kinne op bezoek. Sanne moest helaas al weer weg naar sydney toen rene arriveerde. Met sanne ben ik naar mosmann gorge gefiets, 30 km uit port douglas. Geen goed idee, op roestige ouwe fietsen was dit toch nog een %!£$%@ eind (me auto stond bij de garage dus die kon ik niet gebruiken). Lekker gezwommen in mossman gorge, waarna we weer terug moesten fietsen. Op de eerste dag dat rene aankwam hebben we een bootje gehuur en zijn we krokodillen gaan spotten. In totaal 4 gezien wat aardig wat is, in anderhalf uurtje. De dag erna had ik 2 dagen vrij, waardoor we mooi de tijd hadden om naar cape tribulation te gaan. Ook de auto was gerepareerd en hij was er klaar voor, heerlijk 2 dagen het oerwoud in zonder telefoon en werk. Heerlijk naar mooie stranden geweest en swimmingholes. Een beetje gevist zonder resultaat, een biertje gedronken en met vuur gespeeld. Tip: ook geen goed idee , bier en spelen met vuur. Natuurlijk mijn hand verbrand.

Helaas konden we maar 1 nacht blijven in cape tribulation en moest ik terug om te werken. Op de terug weg zijn we naar de blue hole geweest. Een geheim meertje in het oerwoud waar vroeger aboriginals bevielen van hun baby’s, een plek waar mannen normaalgesproken niet mochhten komen. Best een mooie plek en helemaal geen toeristen.  Heerlijk om op plekken te komen waar bijna niemand komt.

Terug in port de noddige barbeques gehouden, gefeest en leuke dingen gedaan. Ik kon helaas niet altijd mee omdat ik moest werken.  Heb een Super tijd gehad met rene en kinne, helaas moesten ze na 5 dagen weer terug naar huis en zat hun reis in australie er al weer op.

Daar wil ik nog niet over nadenken, ook al moet dit wel. Ik heb minder dan 4 maanden te gaan en de tijd gaat zo verschikkelijk snel. Momenteel nog hard aan het werk in de keuken en het gaat helemaal super, de crew is super en het gratis eten ook. Ik doe nu ook frituurpannen en normale pannen dus nu echt aan het koken geslagen. En I LOVE IT!. Net aan 6 maanden keukenervaring en krijg al betaald als een chef, niet verkeerd.

Momenteel hard aan het werk om een planning te maken voor de komende tijd. Tot nu toe is de planning als volgt:

Tot 16 oktober in port douglas aan het werk in de keuken. Vervolgens vertrek ik met Boris en Jo naar de westkust in mijn monster. Veel vissen, kamperen en genieten van de natuur. Eind november wil ik in perth arriveren en hopelijk kan ik me auto verkopen, waar ik best tegen op kijk. Misschien zou ik hem gewoon moeten importeren naar nederland. Op 6 december vlieg ik naar tasmanie voor 2 weken en op 20 december vlieg ik naar sydney en vervolgens naar huis. Ik arriveer op 22 december in holland, net voor kerst en hopelijk ook voordat me broer en jolijn een kindje krijgen. Dit keer beloof ik dat ik langer in nederland zal blijven dan 2,5 maand. Hoogstwaarschijnlijk blijf ik 6 maanden in nederland, waarna ik een carrierechange ga maken. Ik ben namelijk van plan om in september een chefcourse te gaan volgen voor 6 maanden. Hopelijk ga ik dit in london doen. Dit keer in de buurt van nederland, wat niet verkeerd is. Hier moet ik nog wel goed alles over uitzoeken. Ook is er weer een vrouw in het spel (een australische) ben benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen. A nice adventure! Ik kijk er naar uit!

Nou, ik zei het , dit keer geen lang verhaal. Ook niet erg op zijn tijd. Ik hoop dat alles goed gaat in holland, Hier in ieder geval voortreffelijk.

Groet michel.

Laatste foto's

Reacties 2

John 04-09-2011 12:47

Cone!

Klinkt mega goed man, had het al beetje gehoord natuurlijk van kes al die verhalen ik benijd je Vooral die career switch klinkt goed, ben jaloers op je man mega dik kok is wel wat voor jou geloof ik!

Ga zo door jonge en maak het meeste van je tijd daar!
Cheers mate

Job 04-09-2011 14:23

Coneee!

Mooie verhalen man. Bij het kijken van het filmpje en het lezen van je verhaal krijg ik heimwee! Heerlijk dat je daar nog zit!
Ideetje, kunnen we die auto van jou niet terugrijden naar Nederland ! I'am in!

xje GENIET!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer