Vanuit cairns; na 2 weken melbourne en 1 week orlinda

Een berichtje vanuit het zonnige cairns. Hier zijn we gister gearriveerd en hebben hier een auto gekocht om morgen te starten met de grote loup door australie. Hier is het heerlijk weer en we hebben 3 super weken gehad in melbourne:


14 januari vertrokken we vanuit Auckland naar Melbourne. Op de laatste dag in Auckland liep ik een bekende tegen het lijf. Barry Gibcus liep ineens tegenover mij. Ik wist dat hij in Auckland was gearriveerd, maar hadden eigelijk niets afgesproken. Dit was dus erg toevallig en leuk om weer eens een bekende te zien en te spreken. Toen weer verder gegaan omdat wij naar het vliegveld moesten. Aangekomen op het vliegveld hebben we ingecheckt en na de douane zijn we direct naar de taxfree shop gegaan om maar wat drank in te slaan. We hadden namelijk gehoord dat in australie de drank nog duurder zou zijn dan in NZ. Dit is ook echt het geval.


In Melbourne verbeleven we de eerste 2 nachten in een hostel. Op 15 januari hebben we uit verveling maar weer, zoals in elke grote stad, de botanic garden bezocht. We hadden mooi weer dus met de palmbomen en de mooie joggende vrouwen die er rond liepen was het toch wel een middag genieten. Die avond hebben we Dawn ontmoet, een vriendin welke we in NZ hebben leren kennen, met wat andere vrienden zijn we naar de chinees gegaan om wat te eten. Hier was Bring your Own dus ik zat heerlijk aan de jack daniels/cola en een sateetje. Dit is dus wel kosten besparend. Na de chinees zijn we het park ingegaan om in het donker goedkoop drank te drinken. Op straat is het, zoals overal, niet toegestaan dus gingen we een donker park in om daar de avond af te maken. Die avond kwam er een gast aanlopen met twee kussens onder zijn arm. Hij kon zijn huis niet meer inkomen en ging in het park slapen. Dicht bij ons was een goede donkere plek waar hij mogelijk wat nachtrust kon vinden en ging daar liggen. Later op die avond, iedereen was die persoon al vergeten, moest dave even toiletteren. Hij was dus ook de persoon vergeten en liep achter de boom langs, waar de man lag te slapen, en stond vervolgens over hem heen te spetteren. Daar was die niet zo blij mee, onbegrijpelijk, en ging scheldend opzoek naar een andere slaapplaats.


Na twee nachten in het hostel, vertrokken we naar West-Richmond, waar onze vriend Phill Dejaveux woont. Hij had ons zijn appartemenst aangeboden om de komende week te verblijven. Hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Zaterdag ochtend gingen wij daarheen. Steve deed open, de vriend van een huisgenoot, hij liet ons binnen. Die avond direct zijn nederlandse kruiden water gegeven, wat zeker nodig was. Deze stonden er teleurstellend bij en waren blij met onze komst. Die zaterdag zijn we naar het strand van St. Kilda geweest met Dawn en Dave en hebben hier ons zeer goed vermaakt. De dag startte namelijk met zeer mooi weer, alleen in de middag werden we gezandstraald zoveel wind dat er stond. Zondag zijn we weer naar de stad gegaan, dit keer om Caroline, een vriendin uit naaldwijk, te ontmoeten. Zij loopt voor een periode stage in melbourne. Samen met Caroline, Dawn, Dave en bas hebben we wat rondgelopen en zijn we wat gaan drinken. Ook zijn we naar het ACDC museum geweest wat de meesten niet zo interessant vonden. Dus gingen we helaas snel weg. Die avond afscheid genomen van Dawn, waar we zo een anderhalve week mee hebben opgetrokken. Wel jammer maarja van het ene afscheid komt de andere mooie ontmoeting weer want op de 18de van januari ging ik mijn ouder ontmoeten. Zij waren gearriveerd in melbourne om natuurlijk wat te zien van Australie en als tweede om mij weer even te kunnen zien. Ik was erg blij om hun weer te zien. Bas moest in phill zijn huis blijven, omdat hij ook aankwam bij zijn huis. hij had alleen geen sleutel meer, want die had hij aan ons gegeven. Bas kwam ook naar Melbourne om mijn ouders wat te laten zien van de stad. We zijn naar wat botanische tuinen gegaan, we hebben wat gebouwen en kathedralen bekeken en zijn gaan uiteten.


Phill was ook thuis gearriveerd. Wij hadden voor hem een fles wodka gekocht en wat wiet omdat hij hier erg van houdt. Toen hij aankwam was hij blij met zijn wodka alleen mochten wij het wiet zelf houden. Het was namelijk niet zoveel en de volgende ochtend stond er al een drugkoerier aan de deur met 100gram wiet. De paar gram wat wij hadden was dus kattepis voor hem. De volgende dag ging ik weer naar mijn ouders (off course) en hebben we een rondvaart gedaan door het water van melbourne (net als in amsterdam) alleen stelde dit eigenlijk weinig voor. Die dag had Phill bij een vriend van hem 5 vrijkaarten kunnen regelen van het melbourne museum. Mijn ouders hebben hem dus ook ontmoet, hij is echt een levensgenieter, maar wel een beetje vreemd voor andere mensen. Die middag naar het museum geweest waar veel te zien was over alle dieren die er bestaan, dinausaurussen, alle insecten, regenwouden, aberigenols en het menselijk lichaam. Erg interessant . Helaas was het na het museum al weer afgelopen met de pret. Ik moest afscheid nemen van mijn ouders, zij gingen hun reis voortzetten naar sydney. Dus snel afscheid genomen met een goede groupshug en hun uitgezwaaid naar hun eigen avontuur. Het was kort dat ze er waren, maar wel erg leuk en gezellig. Nog beter vind ik het dat ze zelf een keer een verre reis hebben gemaakt en meer gezien hebben van de wereld want er zijn zoveel mooie dingen te zien. Hopelijk volgen er nog meer voor hun, ik ben er in ieder geval nog niet klaar mee.


Die middag zijn we met Phill naar zijn Lawnball club gegaan. Een sport in Australie: jeu d' boull alleen dan met eiige ballen. Het was de eerste keer dat we dit spel speelden. Het was zo een succes dat we ons vervolgens hadden ingeschreven voor het toernooi van de volgende dag. Dit was een toernooi (graytournament) met alle senioren van de club. Dus moesten wij als jonge nederlandse goden het opnemen tegen de oude elliete van Richmond. Die avond eerst nog even gebarbequet. De eerste australische barbeque waarna er nog velen zullen volgen, want dit kunnen ze uitstekend. Helaas deze avond ging het niet helemala naar wens. We hadden namelijk spareribs gekocht en op de barbeque gelegd. Op een gegeven moment lette niemand meer op en stonden alle ribs in de fik. Ze waren goed aangebrand en niet erg lekker meer. Al met al toch een volle maag gekregen en er een gezellige avond van gemaakt.


De volgende dag stond ik op vol met zenuwen. Het was namenlijk mijn eerste interland die ik speelde in het spel lawnball. En ik kwam niet tegen de minste uit namelijk de meest ervaren spelers van de Richmond united bowlingclub. Gelukkig waren dit gezonde zenuwen en speelde ik niet alleen in een team. Samen met Dave en Alen vormde ik een team en namen we het op tegen andere teams. We speelde drie games en presteerde eigenlijk niet zo goed. We hebben alle games verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden een super tijd, het was moeilijk maar echt veel fun. Ik deed het dus niet zo goed, bas deed het beter. Hij won en ging gewoon met een winst van 10 dollar naar huis.


21 januari zijn we naar de victoria market gegaan. Dit is een soort van beverwijkse markt alleen dan van melbourne. Hier wat kleren gehaald en een lamspoot voor de bbq. Die avond kwamen Jason en Serie (een nederlandse meid welke met een australische had) naar Phill. We hadden gezellig gegeten en dit keer verrukkelijk gegeten. Echt een goed stuk vlees van de bbq. Vervolgens gingen we een potje poker spelen. Dat vinden wij natuurlijk wel leuk en deden dus ook mee. Die avond met 60$ naar huis gegaan, wat altijd leuk is op zo een avondje. Phil had ook een vriendin: Clair, welke we de eerste paar dagen al ontmoet hadden. Zij werkt voor Nike en nam ons mee naar een outletstore welke voor nike medewerkers bestemd was. Wij hadden namelijk nog simpele schoenen nodig en was dit dus een goede plek om nieuwe schoenen te kopen. Voor weinig geld hadden we nieuwe sc hoenen. Hier hadden we dus weer profijt van het feit dat we phill hebben leren kennen. Die avond waren wij uitgenodigd om naar de kroeg te komen van Jason en zijn broer: 'lambs goes bar'. Erg gezellig en na sluitingstijd zijn we nog naar boven gegaan om de avond af te maken. Om 5 uur lag ik heerlijk in mijn bed. Het was een super avond en de volgende dag heerlijk mijn roes uitgeslapen.


23 januari zijn we naar het museum van integratie geweest, wat OK was maar niet echt mijn ding, er moest namelijk te veel gelezen worden. Die avond hadden we wederom een bbq, daar houden de aussies echt van. Dit keer met vis en gamba's en ook wederom weer erg verrukkelijk. De barbeque hadden we gehouden met naomi en Stewe. Ook had phill deze avond een fles wijn open getrokken: een fles uit1996 welke overheerlijk was (zelf ik als bierdrinker vond deze wijn lekker). Helaas was het na deze zaterdag, zondag 24 januari wat de datum was dat wij zouden vertrekken naar orlinda om te gaan werken voor wini en eloy van paridon. Die zondag als afscheid nog even wezen golfen met phill. Dit was de eerste keer voor mij, wat echt tegen viel qua moeilijkheidsgraad. Ik vond het zo moeilijk en wist ook amper een bal raak te slaan. We hebben wel gelachen en heb 9 holes afgemaakt. Volgens phill deed ik het voor de eerste keer het nog niet eens zo heel slecht wat dus wel troostend was. Die middag op de trein gestapt naar orlinda (belgrave).


In Belgrave werden we opgepikt door eloy en zijn hond othello. Vervolgens reden wij mee naar zijn huis in de dangedongs, een national park van melbourne. Dit is een zeer mooie omgeving in de bergen en wij stonden versteld van de natuur en de plek waar zij woonden. Voor wini en eloy wilden we de tuin gaan bijhouden en helpen opknappen waar het nodig was. Als meevaller die dag werd ons verteld dat we geen twee weken in een tent hoefden te slapen. Wini en Eloy hadden de beneden verdieping opgeruimd en hadden twee matrassen voor ons neergelegd waar we konden gaan slapen.


Tijdens de twee weken hebben we planten gesnoeid, bomen gekapt, veel geharkt, de tuin opgeruimd en een moestuin gemaakt. Het werk was leuk en relax. Om half 10 beginnen tot een uurtje of 5. Na de eerste werkdag hadden we ook al direct een dag vrij omdat het australian day was (lucky us). Op deze dag zijn we terug gegaan naar melbourne en naar Phill. We waren uitgenodigd op 2 feestjes van phill zijn vrienden en we hebben een potje lawn ball gespeeld bij de club. Dit was wel weer leuk om de mensen te ontmoeten die we eerder ook ontmoet hadden. Op de 28ste van januari was mijn 22 verjaarsdag. Bedankt voor alle felicitaties, dat vond ik erg leuk. Het was natuurlijk wel een aparte verjaardag, maarja volgend jaar is die weer met een feestje. Wel heb ik een heerlijk feestmaal gekregen met vis en asperges, lekker Hollands dus. Winie en Eloy zorgde goed voor ons. We kregen een goed ontbijt, een lunch en heerlijk avond eten, wat vaak ook hollands was. In ruil daarvoor hielpen we met tafel dekken, afruimen etc wat wel het minste was wat we konden doen. Zo hielp ik ook een keer met kruiden plukken voor de spagetti. Bleek een dag later dat ik de verkeerde bladeren er in had gegooid. Gelukkig had iedereen het overleefd, maar met eten koken hoefde ik niet meer te helpen. Ook namen ze ons mee op triptjes. Zo zijn we met winie, eloy en lucy naar het strand geweest waar we lekker hebben gezwommen en gezont. Lucy is een chinese vriendin van hun welke niet kon zwemmen, dus voor haar was het ook een ervaring om de zee in te gaan. Daarna op het strand gebarbequed. Donderdag 4-2 nam lucy ons mee uit eten naar een chinees restaurant waar we heerlijk hebben gegeten onder het genot van een fles champagne van 150 dollar. Zaterdag was de laatste dag bij winnie en eloy. Deze dag hebben we niet gewerkt en hebben alles opgeruimd en wat gerelaxed. Ook nog wat rondjes op de quad gereden door de tuin, wat altijd leuk speelgoed is. Als afsluitde verassing had winnie voor ons een heerlijke lunch met Kroketten gemaakt. Deze gingen, na 8 weken zonder nederlandse snacks, zeer goed in. Die avond om 22.00 uur afscheid genomen van winnie, eloy en Othello en vertrokken we met de trein naar het vliegveld van melbourne. Het waren twee super werken. Winnie en Eloy. Bedankt!


Onze vlucht ging om 7 uur in de ochtend. Om kosten te besparen hadden we voor die avond geen hostel geboekt en moesten we de tijd volmaken op het vliegveld. Hier maar wat geprobeerd te slapen. Om 7 uur vertrokken we naar Cairns waar we een auto gingen kopen. Half 10 zijn we geland in cairns waar het mooie weer ons tegemoet kwam. Rond de 35 graden. Die middag direct alle hostels afgegaan om te zoeken naar een auto. We hadden drie auto's op het oog, waarvan er 1 al helaas verkocht was. Die middag nog bij een engelse wezen kijken voor een ford falcon. Deze had wat minpunten dus had niet onze voorkeur. Ook nog bij een mitsubishi verada wezen kijken. Deze zag er OK uit en reed lekker. Uiteindelijk hebben we op 8 februari na wat onderhandelingen de auto gekocht en zijn wij de trotse bezitters van een mitsubishi verada stationwagon, V6, 3 liter uit 1995. Die middag gelijk naar het transportcentrum gegaan om de naam van de eigenaar te veranderen. Dit zorgde gelijk al voor problemen. Als je een auto overschrijft, moet je een safety check uit laten voeren door een garage. Dit gebeurt dinsdag en als alles verder naar wens verloopt, waar we vanuit gaan, vertrekken we dezelfde ochtend naar Townsville voor onze grote reis door de outback.

Er wacht een lange reis op ons en hopelijk hebben we een goede auto gekocht, houdt die het vol en brengt de auto ons overal heen. Helaas weet je het nooit met een auto en gaan wij uit van het beste. Over een paar weken horen jullie meer van mij.


Groetjes michel

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer