verhaal uit port douglas

Goodday,

Hoe is het met iedereen? Hier gaat nog steeds alles goed ook al is het is over met het mooie leven in het appartement. Ik moest helaas verhuizen, de verhuurder verhuisde naar vietnam waardoor iedereen het huis moest verlaten. Ik ben terug gegaan naar de backpackers, terug in de tent en slaap er nu 5 dagen en ben het eigelijk al weer spuugzat. Vooral als je twee vrije dagen heb en wil uitslapen wat mission impossible is. Om 9.30 uur wordt je al gewekt door de zon omdat het te heet is om te slapen en de tweede dag werd ik op de grond wakker wegens een lek luchtbed.  Ja, ik mis mijn huis, mijn bank, TV, afwasmachine etc.etc.etc.  maarja het is niet anders, ik mag niet klagen er zijn mensen slechter aan toe.

Het is alweer aardige tijd geleden dat ik wat geschreven heb. Zoveel maak ik eigelijk ook niet mee het leven wordt weer een beetje normaal. Ben nog steeds hard aan het werk in de keuken, het bevalt me nog prima maar stop er in 3 weken mee.

Wat heb ik afgelopen maanden gedaan? Niet veel, werken, werken en af en toe wat leuke dingen. Zo zijn caroline en mandy langsgekomen om wat van port douglas te zien. Ze hebben 3 dagen in het huis geslapen en we hebben verschillende dingen gedaan. Zo zijn we naar de caintoadrace gegaan, naar george the groper, naar mosmangorge en naar de millamilla falls en ravenshoe. De eerste 3 dingen hoef ik niet veel over te vertellen, dat heb ik al paar keer ge daan volgens mij. Op de 1voorlaatste dag zijn we naar ravenshoe gereden waar de breedste waterval van australie is en zijn we naar de de millamilla fals geweest. Was echt super mooi en konden finally onder de watervallen staan en zwemmen en achter de watervallen zitten. Leuk om te doen, bit scary maar was een leuke dag, ik heb me vermaakt.

Verder hebben we een dag een boot gehuurd voor een paar uur en zijn we de rivier opgegaan om te vissen en krokodillen te spotten. Vissen was ok, hebben wat gevangen maar niet erg veel en hebben een massive krok gezien en het was gezellig dus een geslaagde dag.

Afgelopen week hebben boris en ik twee mountainbikes gehuurd en zijn we naar de bumbtrack geweest. Dit is 1 van de beste mountainbiketracks in australia en dat hebben ze niet gelogen. De track was echt snel, gevaarlijk maar super vet. We zijn met de auto naar de top van de berg gereden en downhill gegaan. Het eerste stuk was goed te doen, best snel en leuk voor onervaren mountainbikers als ik. Op de helft kwamen we bij ‘de landing’ (bumbtrack is een oude transport route naar de mijnen wat ze met huifwagens deden) wat een rustpunt was voor de koeien en de mensen. Er was ook een bord dat het zwaarste deel voorbij was, dus dachten we dat we het wat makkelijker zouden krijgen. Maar dat was dus niet zo, het stuk wat volgde was zo stijl, snel en dodelijk. Boris crashte en brak op een gegevenmoment zijn frame gedurende het rijden. 2000 dollar mountainbikes met front and back suspension waren niet eens geschikt voor deze track. Gelukkig niet te erg verwond en is die er met een paar schaafwonden van af gekomen. Het was een goede adrenalinerush en goed voor een daredevil.

Als suprise heb ik een tijdje terug te horen gekregen dat barend en job naar australie komen. Barend voor 2 weken vakantie en job ook voor het reizen. Heb er super veel zin in. Ze komen 31 augustus aan en gaan we er een leuke tijd van maken. Heb er super veel zin in en kijk er echt naar uit. Ik zal met hun twee weken doorbrengen, waarna ik naar sydney vlieg voor defqon 1 op 14 september. Ga ik weer eens ouderwets hakken. Daar ontmoet ik ook sjors van de berg, een oudcollega van sosef welke 31 augustus ook naar australie gaat om te reizen. Dus ben niet alleen op defqon1. Heb er super veel zin in, wordt wel wat.

Ik denk dat dit het korste verhaaltje is dat ik ooit geschreven heb. Maar dat heb je als je 4 maanden op dezelfde plek  bent en de meeste tijd aan het werk ben. Maar nog 3 weken en dan gaat er weer veel gebeuren, dus dan misschien een weer wat interessanter verhaal.

Verder veel stappen, vissen, bier drinken, feesten en a lot of hangovers. Ik heb hier nog bar naar me zin en kijk uit naar 31 augustus.

Jullie horen van mij, groet michel

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer